Makers

Onderstaande makers zijn aangesloten bij STORMRAM en zijn in de komende maanden te zien tijdens één van de STORMRAM avonden.


X_YUSUF_BOSS

X_YUSUF_BOSS is het platform rondom de Groninger choreograaf Mohamed Yusuf Boss. Eind 2021 ging LÍX in première, een multimediale dansvoorstelling over biculturaliteit.

www.xyusufboss.nl


Antiklimax

Antiklimax schrijft en speelt energieke voorstellingen met de worstelende mens als kernthema. Onze teksten zijn therapiesessies met de westerse geschiedenis; een verwerking van klassiekers en persoonlijke onderwerpen.

www.antiklimax.nl


Maskermeiden

Laat ons een fantasiewereld creëren voor de allerkleinsten tot de aller oudsten waar men zich kan verwonderen.

www.maskermeiden.nl


Teddy’s Last Ride

Performing arts gezelschap met eigen muzieklabel uit Groningen. Teddy’s Last Ride heeft een interdisciplinaire benadering waarbij de focus ligt op drama, dans en pop(muziek).

www.teddyslastride.nl


Illustere Figuren

Een theatercollectief met een retepositief geloof in de mensheid, dat met humor grote maatschappelijke thema’s persoonlijk maakt. We staan voor theater dat prikkelt en verwart, maar toch stiekem je mondhoeken doet krullen.

www.illusterefiguren.nl


JÓRMA

Met diens artpop alter ego JÓRMA verbindt Jonathan Bonny muziek en popcultuur met theater, activisme en performance art. JÓRMA pleit voor kwetsbaarheid en empathie en streeft ernaar om zo dicht mogelijk bij diens publiek te komen.

@jormamusic


DRUKCollectief

Maakt in your face performances die het publiek optillen en nét niet te pletter laten vallen.

@sarahroosje @affoe


moON Productions

Met zijn poëtische en impliciete theatertaal creëert Hendrik Aerts parallelle werelden waarin het ongrijpbare even zichtbaar wordt. Muzikaal, beeldend en fysiek theater dat de fantasie aanjaagt.

www.moonproductions.art


Joost Oomen

Joost Oomen is dichter, schrijver en theatermaker. Samen met de garagejazzband Kruidkoek maakt hij uitbundige literaire, muzikale voorstellingen.

www.joostoomen.com


Het Kanaal

De Groninger firma Het Kanaal is een bonte troep muzikanten en beeldmakers. Zij maken bonte, poëtische voorstellingen over mens en natuur.

www.het-kanaal.nl


Céline Wierda

Céline Wierda is interdisciplinair maker, binnen haar werk zoekt ze graag de grens op tussen de diverse kunstdisciplines. Ze werkt vaak vanuit een persoonlijk vertrekpunt.

www.celinewierda.nl


ShELFISH

ShELFISH produceert en presenteert het werk van theatermaker Veerle van Overloop en maakt immersief, sociaal betrokken, interdisciplinair, documentair theater. Vanuit de overtuiging dat theater dé plek is om te ontdekken wat je nog niet weet of niet wilt weten, bevraagt ShELFISH maatschappelijke regels en het gedrag dat daaruit volgt.

www.shelfish.productions


CluB NEL

Club NEL (Noord en Licht) maakt intieme, talige en muzikale voorstellingen, het liefst op bijzondere locaties. Club NEL bestaat uit jonge makers die projecten ontwikkelen buiten de grenzen van de randstad.

www.clubnel.nl


Philipp Cahrpit

Philipp Cahrpit maakt beeldende, fysieke voorstellingen waarin hij poogt de wereld voor een moment te laten vertragen. Het menselijk lichaam en haar verlangens vormen hiervoor een onuitputtelijke bron van inspiratie.

www.cahrpit.de


DE PRUTSERS

Prutsend gaan we door het leven en dat nemen we mee naar de vloer. Onze voorstellingen hebben zo’n vorm dat ze elke avond anders zijn.

@deprutsers


WERC

Flip the word WERC and you get CREW. A crew consists of a group of people who work closely together. WERC also forms a group like this with its makers. WERC is a multidisciplinary artists’ collective from the Netherlands consisting of Joachim Rümke, Jelle Valk and Olav Huizer.

www.werccollective.com